"Naredne tri do četiri godine može se očekivati otvaranje rudnika jadarita"

Naredne tri do četiri godine, u okviru projekta Jadar kompanije Rio Tinto, može se očekivati otvaranje rudnika za eksploataciju novog minerala jadarita.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

14:57

FOTO: EPA-EFE

Iz njega se dobijaju pre svega litijum i bor, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Stevica Deđanski. On je u pauzi Četvrte godišnje evropske rudarske akademije rekao da Rio Tinto do kraja ove i početkom naredne godine treba da iznese svoje planove i podnese zahtev za odbranu elaborata.

"Tada ćemo videti tačan redosled poteza i vremenski okvir. Oni, koliko smo obavešteni, na tome rade ozbiljno. Ako sve bude išlo normalnim planom, može se očekivati u naredne tri do četiri godine da se otvori rudnik", rekao je Deđanski i naveo da je to plan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: