Taksisti traže da gradska vlast pokrene nadležne institucije

Beograd -- Predstavnici Strukovnog udruženja taksi preduzetnika SITAB saopštili su da očekuju da gradska vlast pokrene nadležne institucije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto:  Depositphotos,  Corepics, 2111331
Foto: Depositphotos, Corepics, 2111331

Oni zahtevaju "suzbijanju nezakonitog obavljanja javnog prevoza" od prevoznika koji funkcionišu preko digitalnih platformi.

"Očekujemo pismeni odgovor od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića narednih dana, pa ćemo u skladu sa tim videti da li ćemo opet organizovati protest", rekao je član SITAB-a Vlado Bulatović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da članovi SITAB-a očekuju da će grad Beograd "pokrenuti saobraćajnu i komunalnu policiju" i da se nadaju da "neće doći do novog protesta".

U saopštenju koje je pročitano na konferenciji navodi se da je SITAB poslao 120 dopisa nadležnim institucijama u kojima je "jedini zahtev bio da se sprovede Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju", ali da je većina "ostala bez odgovora", ili je "odgovornost prebacivana na lokalnu samoupravu".

Navodi se i da su prethodna dva protesta organizovana, jer su bili "prinuđeni da na taj način zahtevaju da se zakon primenjuje".

Srbija

strana 1 od 201 idi na stranu