Dokaz da FCA računa na Srbiju, i konkretno - kad će novi model

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je "srebrni status" i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

Izvor: Glas Šumadije
Podeli
Foto: Epa/SRDJAN SUKI
Foto: Epa/SRDJAN SUKI

U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom “Proizvodnja svetske klase” (WCM), kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova poena.

Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbedjuje “zlatni status”, i koji imaju vodeće Fijatove fabrike. Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika “zlatni status” u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive.

I samo zadržavanje “srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment Fijat Krajsler automobili (FCA) ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim “zlatnim statusom” u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela.

Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog Fojatovog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020.

Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana. U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane.

Plan za narednu godinu još nije saopšten.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu