"Žeželj" bez glavnog projektanta: Automobil krenuo, ali...

Glavni projektant novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu Aleksandar Bojović bio je uredno pozvan na svečanost povodom otvaranja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

17:03

Foto: Thinkstock

To je saopšteno iz kabineta ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, a dodali su i da je on potvrdio dolazak, ali da je zbog kašnjenja, zatvaranja prilaza i problema sa policijom njegovo prisustvo izostalo.

U saopštenju tog resora, a povodom pisanja medija o tome da Bojović nije bio prisutan na svečanom otvaranju mosta 1. septembra, ukazuju na nekoliko činjenica.

Ministarstvo je 30. avgusta u 15.48 uputilo pozivnicu Bojoviću da zajedno sa najvišim predstavnicima Srbije prisustvuje otvaranju mosta, što je on i potvrdio.

U odgovoru koji je poslat istog dana u 16.08 Bojović je zahvalio na pozivu, potvrdio dolazak i naveo da će zajedno s njim biti i Dimitrije Aleksić.

Na spisku zvanica za otvaranje mosta bila su imena Bojovića i Aleksića pod rednim brojevima 27 i 28, a mesto okupljanja zvanica bilo je na glavnom ulazu u „gradilište Žeželjev most“ sa novosadske strane.

Na dan otvaranja mosta, 1. septembra, u 10.35 g. Bojović se telefonom javio saradnici Ministarstva zaduženoj za prijem gostiju i rekao da je „hteo da se parkira kod hotela „Aurora““ koji se nalazi nizvodno od novog mosta, ali da nije mogao, pa je auto ostavio na drugom mestu i peške krenuo ka mostu.

Dva minuta kasnije, u 10.37 saradnica Ministarstva pozvala je Bojovića i ponudila svoj automobil da ga doveze do mesta okupljanja, što je Bojović i prihvatio.

Automobil je po Bojovića krenuo u 10.40.

Saradnica Ministarstva je u 10.51 ponovo pozvala Bojovića, ali se on nije javljao.

Kada je pozvala vozača koji je trebalo da ga doveze, on joj je rekao da se čuo sa glavnim projektanom, ali da se još nisu sreli.

U 10.54 zbog dolaska predsednika republike svi ulazi na most su bili zatvoreni i Bojović se do tada nije pojavio na mestu za zvanice.

Kada je svečanost završena, Bojović je pozvao saradnicu Ministarstva i rekao da je imao problem sa policijom jer je pokušavao da uđe na most na drugim lokacijama koje nisu bile predviđene za njegov i dolazak svih ostalih gostiju, koji su se uredno i na vreme pojavili.

U saopštenju se napominje da se na mestu predviđenom za zvanice nešto oko 10.30 pojavio profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Vlastimir Radonjanin (na spisku zvanica pod brojem 29), koji je rekao da je u „pratnji glavnog projektanta i da čeka Bojovića koji malo kasni“.

Ministarstvo poručuje da žali što glavni projekant Bojović nije uspeo da dođe na otvaranje novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu i smatra da je najvažnije da ovaj most dugo služi svim stanovnicima Novog Sada i građanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: