"Radnici aerodroma nisu ostali bez posla, dobili ugovore"

Netačne su tvrdnje u medijima da je 35 zaposlenih na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu ostalo bez posla, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Niša.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

22:11

Foto: Thinkstock

Kako je navedeno, radnici su dobili saglasnost za produženje ugovora.

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici 27.aprila, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju.

Iz Kabineta niškog gradonačelnika objašnjavaju da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

"Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje", navedeno je u saopštenju.

Kako su prenele "Južne vesti", čak 35 radnika angažovanih na opsluživanju putnika, robe i vazduhoplovstva, kako kažu u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, ostalo je bez ugovora o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: