"Najviše žalim što nije bilo vremena za metro"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je najveći uspeh gradske vlasti na čijem čelu se nalazi četiri godine odgovoran odnos prema finansijama.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

11:17

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Mali kaže da najviše žali što nije bilo vremena i uslova da se krene sa izgradnjom metroa.

Mali je za "Novosti" rekao da je pored smanjenja javnog duga za pedeset odsto, veliki uspeh i početak realizacije "najvećeg projekta u ovom delu Evrope", Beograda na vodi.

Ipak, ističe, najviše žali što se u protekle četiri godine nisu stekli fizički i finansijski uslovi za započinjanje radova na izgradnji metroa.

"Jednostavno nismo stigli sve da uradimo. Ali danas je naša najveća prednost što više nemamo velikih problema iz prošlosti i sada čistih računa možemo da krenemo u izgradnju metroa", naveo je Mali.

Gradonačelnik je sumirao postignute rezultate i naveo smanjenje nezaposlenosti, otvranje fabrika, obnovu puteva...

"Nezaposlenost je na rekordno niskom nivou. Zaposlili smo više od 20.000 Beogradjana. Subvencionisanjem privatnih vrtića skratili smo liste čekanja i zaposlenim majkama i očevima omogućili da budu produktivniji na poslu", naveo je Mali.

On je dodao da je otvaranjem novih domova zdravlja, vrtića, škola, parkova i igrališta uticano na izjednačavanje životnog standarda na čitavoj teritoriji Beograda.

O tome koga vidi kao naslednika na toj funkciji čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: