Četvrt milijardi RSD za 61 km ulica

Skupština grada ove godine će u organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture u gradu i selima uložiti 250 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

11:10

Četvrt milijardi RSD za 61 km ulica
Foto: Thinkstock

Od toga 213,5 miliona je za upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture.

Novac je planiran budžetom za ovu godinu, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu u poljoprivredu.

Sredstva su namenjena zimskom održavanju gradskih ulica i puteva, održavanju pružnih prelaza, horizontalne i vertikalne signalizacije, geodetskim poslovima, održavanju mostova, semafora...

Za ugradnju semafora i opreme na raskrsnicama planirana su dva miliona dinara, za zgradnju i reknostrukciju kružnih tokova na raskrsnicama 14 miliona, za reknostrukciju ulica i trotoara sedam miliona dinara, ističu u Gradskoj upravi.

Jagodina ima deset semafora, od kojih je jedan zvučni, za slepe i slabovide, postavljen u novembru na raskrsnici najprometnijih ulica Kralja Petra I i Kneginje Milice, i tri kružna toka.

Jagodina ima 59 gradskih ulica dužine 61 kilometara i oko 200 kilometara lokalnih puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: