Ministar obećao zdravstvu najviše, a prosveta?

Najveće povećanje plata u javnom sektoru biće u zdravstvu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

08:11

Ministar obećao zdravstvu najviše, a prosveta?
Foto: Thinkstock

"Što se tiče povećanja plata, ono što mogu da vam kažem i što će sigurno biti - naravno da će najveće povećanje plata biti u zdravstvu. Ne želim unapred da pričam o procentima, želim da budem odgovoran, prvo da se vidi koliko imamo novca. Sigurno će za zdravstvo otići najveći deo", rekao je Lončar za RTS.

Kako je dodao, u ovom mesecu ima 1.500 zahteva za specijalizacije, to će se odobriti, da je dato 4.000 specijalizacija, da je zapošljavanje transparentno, te da se sve radi da naše medicinsko osoblje ostane ovde, u zemlji.

Ako je verovati izjavi Lončara, zdravstvo će svakako dobiti povećanje od bar devet odsto ili veće jer je prošle nedelje predsednik države Aleksandar Vučić najavio da će vojsca dobiti povećanje između devet i 11 procenata.

Prosveta će, prema najavama premijerke Ane Brnabić, dobiti povećanje u skladu sa opredeljenjem vlade, a to je najveće moguće.

U izjavi pre nekoliko dana, međutim, nije želela da licitira procentima i navela da se još uvek procenjuju računice za budžet sledeče godine i da iznos povećanja još nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: