"Železari i dalje tražimo kupca"

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Vlada neće odustati od toga da traži strateškog partnera za Železaru u Smederevu.

Izvor: Beta
Podeli

Ona je kazala da će se vlada potruditi da obezbedi menadžment koji će racionalno i transparentno voditi tu kompaniju sa sirovinama koje ima.

"Vlada je u slučaju odbijanja ponude američkog Esmarka za preuzimanje većinskog udela u Železari Smederevo pokazala profesionalnost i hrabrost", kazala je ona na konferenciji za novinare u Beogradu.

Mihajlovićeva je navela da Vlada Srbije nije želela da prihvati ponudu "koja ne garantuje da radnici i Železara rade u dužem periodu".

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je mogla da prihvati ponudu, "da to bude medijski sjajno praćeno, ali je pitanje na koji rok".

"Ova vlada, za razliku od prethodnih, radi odgovorno i na osnovu analiza i podataka i time pokazuje da je cilj da radnici i Železara rade", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije puno uložila u Železaru i da ona trenutno ima sirovine u vrednosti od 180 miliona dolara, zbog čega se od budućeg partnera očekuje garancija da će se zaista proizvoditi čelik, da se kako je navela "ne bi došlo u situaciju, kao pre nekoliko godina, kada nam je Železara predata sa puno dugova".

Vlada Srbije, nakon višenedeljnih pregovora, nije prihvatila ponudu američke kompanije Esmark, kao jedinog ponudjača na tenderu, za preuzimanje 80,01 odsto Železare Smederevo.

Pročitajte ioš:

* "Esmark i dalje želi Železaru"

* "Železara? Živi bili pa videli"

* "Plan B za dug život Železare"

* Šta posle odbijanja ponude Esmarka?

* "Neuspeh prodaje Železare očekivan"

* Šta građani misle o odluci Vlade?

* Vučić: Nema dogovora s Esmarkom

.

strana 1 od 332 idi na stranu