Srbija

Utorak, 18.08.2020.

13:12

"Kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije prvi put od izgradnje" FOTO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Zemunsku gimnaziju, gde je u toku obimna rekonstrukcija.

Izvor: B92

Foto: Beoinfo

Ovo ulaganje vredno je oko 370 miliona dinara. Kako je tom prilikom precizirao, nakon realizovanog tendera, krajem aprila počeli su opsežni radovi sa rokom završetka od 300 dana.

On je tom prilikom podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve godine, na proslavi 160 godina postojanja gimnazije, najavio rekonstrukciju ove škole, koja ima veoma dugu tradiciju i čija zgrada je uvrštena u zaštićene spomenike kulture, tako da se to obećanje i ispunjava, prenosi Beoinfo.
Foto: Beoinfo
"Radovi su detaljni i kompletni, skinuti su delovi krovne konstrukcije, plafona i poda, a menjaće se i kompletne instalacije i stolarija. Do sada nije rađena nijedna ozbiljnija rekonstrukcija zgrade. Cilj je da se nastavnicima obezbede dobri uslovi za sprovođenje nastave, a samim tim i dobri uslovi za obrazovanje dece", rekao je gradonačelnik.
Foto: Beoinfo
On je naveo da su tokom jula i avgusta započeli radovi na ukupno osam školskih objekata, a vrednost tih radova iznosi oko 154 miliona dinara. Gradonačelnik je dodao da je korona napravila mnogo problema društvu uopšte, ali da je bez obzira na to nastavljeno sa radovima.

"Intenzivno se spremamo za narednu školsku godinu, a poruka roditeljima jeste da svi zajedno, Grad Beograd i resorno ministarstvo, dajemo svoj doprinos da se što bolje pripremimo za 1. septembar i da rizici budu što manji. Zdravlje naše dece jeste na prvom mestu, ali je i obrazovanje jednako važno, jer ako na pravi način ne ulažemo u školstvo i uslove nastave, za desetak godina imaćemo problem u mnogim oblastima. Ulaganje u obrazovanje jeste ulaganje u budućnost", poručio je Radojičić.
Foto: Beoinfo
On je podsetio i na novu školu u Leštanima, izgrađenu posle četiri decenije, zahvaljujući čemu deca više neće nastavu pohađati u montažnom objektu. Grad Beograd je u ovoj godini u segmentu obrazovanja i dečje zaštite imao rekordan budžet u iznosu od približno 24 milijarde dinara.

Za nabavku sredstava za higijenu, dezinfekcionih sredstava i za slične potrebe, školama u Beogradu je od početka godine uplaćeno oko 920 miliona, a do kraja ove godine biće usmereno još oko 462 miliona dinara.

Radojičić je kao lekar poručio da bi bilo dobro odrediti uzrast do kojeg je neophodno nošenje maske u školama i insistiranje na tome, podsećajući da je u Francuskoj određeno da to budu deca od 10 do 11 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: