Mtelu odobrena kupovina Financa

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je banjalučkom Mtelu, u kojem 65 odsto akcija drži Telekom Srbija, kupovinu tamošnje firme Financ doo.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

19:36

Mtelu odobrena kupovina Financa
Foto: Depositphotos/suwannar1981.gmail.com

Financ se bavi posredovanjem u prodaji i distribuciji usluga društva Telekom grupa na teritoriji Bosne i Hercegovine, prodajom i distribuiranjem elektronskih dopuna, odnosno pripejd dopuna, a posreduje i pri pružanju pristupa internetu i digitalnoj IPTV usluzi.

Mtel je jedan od tri nacionalna operatera na tržištu telekomunikacija u BiH.

Telekom grupa je, kako se navodi u rešenju, imala ukupan konsolidovani prihod u 2018. godini od 1,059 milijardi evra od čega je u Srbiji ostvareno 724 miliona evra.

Mtel je, kao deo Telekom grupe, imao ukupan prihod od 223 miliona evra, a u Srbiji nije poslovao.

Financ, čiji je većinski vlasnik Jelenko Lolić a manjinski Miloš Buzadžija, nema zavisna društva niti aktivnosti u Srbiji, navedeno je u rešenju.

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da Financ nije prisutan u Srbiji na relevantnom tržištu i zaključila da kupovina neće dovesti do efekata na našem tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: