Merkator preuzimaju u kešu, koliko će dati po deonici?

Fortenova grupa objavila je ponudu za preuzimanje Merkatora (Mercator).

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2021.

10:18

Merkator preuzimaju u kešu, koliko će dati po deonici?
Foto: EPA, ANTONIO BAT

U njoj nudi cenu od 36 evra po deonici i plaćanje u gotovini, objavili su slovenački mediji.

Fortenova od druge polovine aprila u svom vlasništvu ima 88,1 posto deonica slovenačkog trgovinskog lanca, a u jučerašnjem broju slovenačkog dnevnika Delo objavila je ponudu za preuzimanje preostale 724.764 deonice Merkatora koje nisu u njenom vlasništvu, prenosi Indeks pisanje Hine.

Cena koju nudi Fortenova za deonicu Merkatora je 36 evra, što je tri evra više od poslednje cene od 33 evra, po kojoj se krajem prošle nedelje trgovalo deonicama tog trgovinskog lanca na Ljubljanskoj berzi.

Preuzimanje od 26 miliona evra

Nezvanična računica pokazuje da bi, ako bi svi preostali deoničari prihvatili ponudu, Fortenova preuzimanje Merkatora platila oko 26 miliona evra.

Srbija dala odobrenje, Merkator menja vlasništvo

Ponuda za preuzimanje vredi do 23. juna.

Fortenova nije postavila prag za uspeh ponude jer već ima udeo veći od 50 posto u Merkatoru, prenose slovenački mediji.

"Prodaja decenije" dobija nastavak, Ledo i Frikom neće biti jedini?

U drugoj polovini aprila je s bivšeg Agrokora na Fortenova grupu prebačeno 69,57 posto deonica Poslovnog sistema Merkator, čime je Fortenova postala vlasnica 88,1 posto deonica Merkatora. Istovremeno se odvijao i proces refinansiranja Merkatorovog zaduženja kod 55 banaka od strane Fortenova grupe u ukupnom iznosu od 385 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: