O tome ko će voditi novu crnogorsku avio-kompaniju uz šoljicu kafe

Gašenje nekadašnje i stvaranje nove crnogorske avio-kompanije nastavlja da privlači pažnju javnosti.

Region

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2021.

09:11

O tome ko će voditi novu crnogorsku avio-kompaniju uz šoljicu kafe
Ilustracija: Darja Balšiæ

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i lider Demokratske narodne partije DNP i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević, sastali su se u jednom podgoričkom restoranu sa nekadašnjim izvršnim direktorom i predsednikom Borda direktora Montenegro erlajnsa (MA) Zoranom Đurišićem, saznaje portal CdM.

Kako tvrdi izvor CdM-a, razgovarali su o funkcionisanju nacionalne avio kompanije čiji su avioni prizemljeni, a gašenje najavila Vlada Zdravka Krivokapića.

Abazović i Knežević su sa Đurišićem, koji je kompaniju vodio od osnivanja 1995. godine do jula 2008, kada je izabran za šefa Borda direktora gde je bio do marta 2013. godine, razgovarali o mogućnostima da nacionalni avio prevoznik nastavi da leti u narednom periodu kako bi se premostio jaz do pokretanja nove avio kompanije.

Takođe, prema tvrdnjama izvora CdM-a, Abazović i Knežević su se sastali sa Đurišićem zbog određene dokumentacije u vezi sa MA u periodu kada je on bio na čelu nacionalne avio kompanije.

Đurišić im je, navodno, kako tvrdi izvor CdM-a, tokom razgovora predložio i da direktor nove crnogorske avio kompanije, zbog stručnih eferenci, bude Petar Glomazić, bivši izvršni direktor MA.

Podsetimo, pre nekoliko dana crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da je Vlada za osnivanje nove avio-kompanije ToMontenegro uplatila 4 miliona evra. Takav potez naišao je na burne reakcije.

Poslednjeg dana prošle godine u Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o osnivanju nove avio-kompanije "ToMontenegro".

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić naveo je da će se truditi da Montenegro erlajns zadrži najbitnije linije bar još 30 do 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

21 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: