Aktuelno 14

28.04.2024.

8:35

Pijan vozio traktor auto-putem u suprotnom smeru, reagovao i Vesić FOTO

U poslednje vreme dogodilo se nekoliko sličnih incidenata, ali se ovaj razlikuje po tome što je u pitanju traktor, vozilo koje uopšte ne sme da se kreće auto-putem.

Izvor: B92

Pijan vozio traktor auto-putem u suprotnom smeru, reagovao i Vesić FOTO
Shutterstock/Fotosr52

Podeli:

Ne treba posebno objašnjavati koliko je opasna vožnja u suprotnom smeru auto-puta. U 2023. zabeleženo je nekoliko takvih incidenata a dva su rezultovala teškim udesima, od kojih je jedan bio sa smrtnim ishodom.

Najnoviji incident dogodio se u subotu na auto-putu Niš-Dimitrovgrad, u blizini Dimitrovgrada, oko 18.30, kada je saobraćajna policija privremeno preusmerila saobraćaj sa preticajne na voznu saobraćajnu traku zbog traktora sa priključnim oruđem koji se kretao u suprotnom smeru.

Povodom ovog incidenta, poslednjeg u nizu sličnih, oglasio se i ministar Goran Vesić na društvenoj mreži X.

"Lice koje je vozilo traktor, u vidno alkoholisanom stanju lišeno je slobode i privedeno u policiju u Dimitrovgradu. Služba obilaska Puteva Srbije obezbeđuje traktor. Dat je nalog izvođaču da ukloni traktor sa auto-puta." 

"Ovaj slučaj je za rubriku 'verovali ili ne'. Svašta smo viđali od strane bahatih vozača na auto-putevima, ali traktorom još niko nije vozio suprotnom trakom!"

Vesić predlaže oduzimnje vozila u ovakvim slučajevima

"Vreme je da izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja predvidimo meru oduzimanja vozila za bahate vozače koji voze suprotnom trakom na auto-putevima i brzim saobraćajnicama."

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: