Aktuelno 30

28.04.2024.

8:52

Legendarni glumac se našao pred neočekivanim optužbama britanskog parlamenta

Rouan Atkinson je ranije ove godine spominjan u Domu lordova, gornjem domu britanskog dvodomnog parlamenta, zbog svog navodnog uticaja na prodaju električnih automobila u Velikoj Britaniji.

Izvor: Dnevnik.hr

Legendarni glumac se našao pred neočekivanim optužbama britanskog parlamenta
Profimedia

Podeli:

Britanski glumac i komičar Rouan Atkinson najpoznatiji je po ulozi mr. Bina, sa kojom je osvojio publiku širom sveta.

Atkinson je u januaru ove godine napunio 69 godina, a paparaci su ga poslednji put u javnosti fotografisali krajem februara, dok je šetao Londonom.

Profimedia

Naime, Atkinson je objavio članak u Gardijanu o električnim vozilima u kojem je, između ostalog, takve automobile nazvao prevarom i kritikovao je korišćenje litijumskih baterija, te je pozvao ljude da što duže nastave da voze automobil koje imaju, čime im je suptilno poručio da ne kupuju električne.

Zbog toga se ovog februara njegovo ime pominjalo u Domu lordova, gornjem domu britanskog dvodomnog parlamenta, kada ga je organizacija Zelena alijansa optužila za sporu prodaju električnih automobila u Velikoj Britaniji, o čemu su izveštavali i svetski mediji.

Podeli:

30 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

16 h

Podeli: