Svet 1

28.04.2024.

11:31

Zapad traži "slabu tačku" Rusije: "Raste panika"

Ukrajina i Zapad će tražiti "slabu" tačku Rusije, glavno je da je Moskva ne pokaže, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik

Zapad traži "slabu tačku" Rusije: "Raste panika"
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

"Činjenica da će ta strana – mislim na 'kolektivni Zapad plus jedan', tako bih ja nazvao tu stranu – da ta strana traži našu slabu tačku, to je jasno. Najvažnije je da tu slabi tačku nikada ne pokažemo", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov televiziji Rusija 24.

Prema njegovim rečima, na ukrajinskoj strani fronta raste panika.

Kako je istakao, "svi imamo dugogodišnje prijatelje, rođake prijatelja i tako dalje, oni su na frontu. Neki od njih dolaze na odmor i pričaju (šta se tamo dešava), neki to rade telefonom, u pismima".

"I ove informacije su iz prve ruke, panika nam je sada veoma važna. Tamo, na drugoj strani, raste panika. Za nas je sada veoma važno da zadržimo ovaj zamah. Veoma je važno da ne stanemo i nastavimo realizaciju (zadataka)", dodao je Peskov.

Kremlj smatra da je sudbina ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog unapred određena.

Ranije je Dmitrij Peskov saopštio da Vašington nastavlja da "doliva ulje na vatru", ali ishod sukoba u Ukrajini je siguran - Rusija će pobediti.

Pres-sekretar ruskog predsednika je takođe upozorio da će se specijalna operacija pre ili kasnije završiti uspehom Rusije, ali će evropske zemlje morati da pregovaraju sa Moskvom o novom modelu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: