Politika 0

28.04.2024.

12:53

Srpska napredna stranka predala izborne liste u gradovima Srbije

Srpska napredna stranka predala je lokalnim izbornim komisijama u Nišu. Novom Sadu i Gornjem Milanovcu izborne liste za učešće na lokalnim izborima 2. jun.

Izvor: Tanjug/Beta

Srpska napredna stranka predala izborne liste u gradovima Srbije
SNS

Podeli:

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" je Dragoslav Pavlović (SNS), bivši direktor JKP Mediana, koji je za Tanjug danas rekao da je predato više od 1.600 potpisa kojim se ta lista kandiduje za lokalne izbore.

Posle Pavlovića, u vrhu liste su predsednik niških socijalista Igor Novaković i lekar na kardiohirurgiji Milan Lazarević, kao i Ivan Mihajlović, direktor JKP Mediana, Mihajlo Zdravković, direktor Aerodromi Srbije i Luka Gašević, direktor Gerontološkog centra.

SNS je u Nišu potpisao koalicioni sporazum sa SPS, Socijaldemokratskom partijom Srbije, PUPS - Solidarnost i pravda, Jedinstvenom Srbijom, Srpskom radikalnom strankom, Pokretom socijalista i Srpskom strankom Zavetnici.

"Radi se o širokoj, patriotskoj koaliciji s novim licima i očekujemo ubedljivu pobedu na lokalnim izborima", rekao je Pavlović.

Na listi je 61 kandidat za odbornike, a Gradska izborna komisija Niša ima 24 sata da pregleda listu.

"Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra"

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu predao je sinoć Gradskoj izbornoj komisiji koalicionu listu za lokalne izbore "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra", saopšteno je iz Gradske kuće.

Koaliciju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, Zdrava Srbija, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista i Srpska stranka Zavetnici.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, Gradska izborna komisija proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 48 časova od prijema izborne liste i potrebne dokumentacije.

Predata lista i u Gornjem Milanovcu

Srpska napredna stranka (SNS) u Gornjem Milanovcu je sinoć predala listu pod nazivom "Aleksandar Vučić - Gornji Milanovac sutra" Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) za lokalne izbore raspisane za 2. juna.

Na toj listi, prvoj predatoj OIK-u u Gornjem Milanovcu, su pored SNS, Socijalistička partija Srbije (SPS), Srpska radikalna stranka (SRS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) i Srpska stranka Zavetnici.

Predsednik Opštine i Opštinskog odbora SNS u Gornjem Milanovcu Dejan Kovačević rekao je novinarima da su potpise za podršku listi skupili za manje od dva sata.

SNS i koalicioni parteri predali listu u Valjevu

Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima predala je Gradskoj izbornoj komisiji u Valjevu izbornu listu, sa više od 1.000 potpisa građana, za lokalne izbore koji će biti održani 2. juna.

Prvo mesto na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", na kojoj je 51 kandidat iz 10 političkih partija, zauzima aktuelni gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik valjevskih naprednjaka i kandidat za gradonačelnika.

Drugi na listi kandidata za odbornike je član Socijalističke partije Srbije Đorđe Milanović, treća na listi je Zorica Jocić (SNS), a četvrti je bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović (SNS), prenose Kolubarske.

Socijalističku partiju Srbije na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", predstavlja šest kandidata, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS), Zavetnici i Srpska radikalna stranka (SRS) imaju po dva kandidata, dok Zdrava Srbija (ZS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), Narodna seljačka stranka (NSS) i Jedinstvena Srbija (JS) imaju po jednog kandidata za odbornika u Skupštini grada Valjeva.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: