Uskoro otvaranje aerodroma u Crnoj Gori

Nacionalno koordinaciono telo danas je donelo odluku o skorom otvaranju Aerodroma Crne Gore za letove generalne avijacije ka Crnoj Gori i iz zemlje.

Region

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

08:30

Uskoro otvaranje aerodroma u Crnoj Gori
Foto: Depositphotos, happyalex

"Tokom sutrašnjeg dana biće doneta odgovarajuća uputstva i naredbe", saopštilo je NKT.

Razmotrivši izveštaj o epidemiološkoj situaciji u zemlji NKT je na sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog javnih okupljanja koja su zabranjena zbog visokog epidemiološkog rizika.

Takva okupljanja, ocenjeno je, ugrožavaju postignuti rezultat i potrebni oporavak crnogorske ekonomije.

Data je saglasnost na izmenu odgovarajućih naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bila ukinuta primena privremenih mera kojima se zabranjuju sportske aktivnosti na javnim površinama i okupljanje u stambenim objektima osoba koje nisu članovi porodičnog domaćinstva, prenosi Investitor.

Razmotreno je i više slučajeva crnogorskih građana koji se nalaze u inostranstvu, a žele da se vrate u Crnu Goru. Ističući da je od izbijanja pandemije novog koronavirusa u Crnu Goru aktivnostima nadležnih organa uspešno vraćeno oko 17.000 građana NKT potvrđuje opredeljenje da na organizovan način vrati sve državljane koji to žele.

Ministarstvo spoljnih poslova je zaduženo da u kontinuitetu traga za rešenjem povratka u Crnu Goru građana koji se nalaze na kruzerima.

NKT još jednom upozorava građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima i podseća da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mesto ulaska i ostale okolnosti moraju da provedu 14 dana u karantinu.

Razmotrivši primedbe više pomoraca NKT je podsetilo da i za pomorce važi isto pravilo kao i za ostale građane te da nakon obavezne dve nedelje karantina i dobijanja pozitivnog nalaza obaveza izolacije prestaje.

Usvojen je redovni nedeljni Izveštaj o donacijama. Na račun NKT je dva meseca od otvaranja uplaćeno više od osam miliona evra iz zemlje i inostranstva.

Do 18. maja u devet sati uplaćeno je 7.999.630,21 evra i 75.971,72 američkih dolara.

Istovremeno, NKT izražava ozbiljnu zabrinutost zbog epidemiološki visoko rizičnih javnih okupljanja koja ugrožavaju postignuti rezultat i potrebni oporavak crnogorske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: