Računi blokirani: Slovenački avio-prevoznik u milionskim dugovima i gubicima

Ljubljana -- Adrija ervejz podnela je finansijski izveštaj za 2018. slovenačkoj Agenciji za civilni avio-saobraćaj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/ANTONIO BAT
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Državni regulatorni organ produžio je rok za podnošenje izveštaja nacionalnom avio-prevozniku, koji je prethodno bio određen za 31. avgust.

Prema portalu Finance, taj avio-prevoznik je u 2018. registrovao neto gubitak od preko 10 miliona evra. Kompanija je u 2017. prijavila gubitak od 5,4 miliona evra, dok je 2016. ostvarila profit od 3,2 miliona. Slovenačka Agencija za civilni avio-saobraćaj navela je u saopštenju da će "proučiti izveštaj i delovati u skladu sa svojim mandatom".

Prema izveštajima medija, očekuje se da će Adrija ervejz u drugoj polovini godine prijaviti gubitak od preko 10 miliona evra. Broj njenih putnika je takođe opao, a kompanija je nakupila šest miliona evra dugovanja kreditorima.

Juče su svi računi Adrija ervejza bili blokirani, preneo je portal Exyaviation. To ne znači da kompanija nema dovoljno sredstava da plaća svoje dugove, već da su kreditori rezervisali sredstva na računima.

Uprkos tvrdnjama da će biti aktivnija u komuniciranju sa medijima, kompanija nije komentarisala svoje finansijske poteškoće ni tekuće razgovore sa eventualnim strateškim partnerima.

strana 1 od 62 idi na stranu