Počinje isplata minimalca, štrajk do punih plata

U riječkom Brodogradilištu "3. maj" počela je isplata minimalnih plata za septembar, ali će štrajk biti nastavljen do isplate punih zarada.

Region

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

17:17

Počinje isplata minimalca, štrajk do punih plata
Foto: Thinkstock

To je rekao predsednik Štrajkačkog odbora Veljko Todorović.

Todorović ističe da je isplata minimalca od oko 2.700 kuna (363,4 evra) prva od tri minimalne plate koje mogu da se isplate preko državne Agencije za radnička potraživanja u slučaju stečaja ili blokade računa poslodavca, prenosi agencija Hina.

Dodao je da će se štrajk nastaviti do isplate punih plata, te da se već približio rok za isplatu oktobarskih zarada, precizirajući da je rok - sutra.

Novih informacija o rešavanju nagomilanih problema u "3. maju" za sada nema, dodao je.

Štrajkački odbor, Krizni štab za "3. maj", Sindikalni odbor za opstanak brodogradilišta i rukovodioci "3. maja" uputili su prošle nedelje upravi Uljanika, hrvatskoj vlasti i svima koji su uključeni u aktuelna dešavanja nekoliko zahteva.

Traže hitnu smenu Nadzornog odbora "3. maja" i imenovanje novog NO, koji bi činila dva člana iz Pule i dva iz Rijeke, uz postojećeg predstavnika radnika.

Zatražili su i hitnu smenu direktora "3. maja" Maksimilijana Percana i imenovanje krizne uprave, vraćanje svih službi u okrilje "3. maja", uključujući fabriku motora, kao i učestvovanje u izradi programa restrukturiranja Uljanika.

Pored toga, žele da izdvajanje riječkog "3. maja" iz pulskog Uljanika uđe u plan restrukturiranja i da bude pomno planirano i osmišljeno, kako bi "3. maj" nastavio da radi i ugovara brodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: