Još jedna virtuelna propast - prodaje se prva hrvatska kriptovila

Xaurum Gamma, prvi građevinski i turistički projekt u Hrvatskoj koji je iskoristio finansiranje pomoću kriptovaluta kao način prikupljanja kapitala - gasi se.

Region

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

15:20

Još jedna virtuelna propast - prodaje se prva hrvatska kriptovila
(Foto: Thinkstock)

Villa Rustica ili Gama Rustica, kako se naziva na Booking.com, raskošna vila s bazenom i đakuzijem smeštena u mestu Linardići na ostrvu Krk, stavaljena je na prodaju.

Vođa projekta, Auresco institut iz Ljubljane, koji u Hrvatskoj posluje preko kompanije Gama gradnje, objavio je na svojim internet stranicama da investitorima vraća puni iznos uloženih sredstava.

"Posle pažljivog razmatranja, odlučili smo da se zaustave sve aktivnosti vezane uz projekt Xaurum Gamma (X-Gamma) što trenutno vidimo kao jedinu logičnu i realističnu opciju da bi se sprečila eventualna šteta ulagačima i da njihov novac ostane netaknut", poručuju vođe projekta.

Prema podacima Financi, njih čak 95 odsto je iz Slovenije. Iako su prvotne informacije, koje je Auresco institut objavljivao na svojim internetskim stranicama bile da je kroz ICO skupljeno 2,06 miliona evra kapitala, izgleda da je u međuvremenu taj iznos splasnuo na milion evra. Za uspeh projekta trebalo je bar pet miliona evra kapitala. Xaurum Gamma zamišljen je kao kompleks šest luksuznih vila koje bi se temeljile na blokčejnu, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: