Prva žrtva - lira "sahranila" veliki posao na Balkanu

Zbog fluktuacije južnoafričkog randa i turske lire planirana kupovina slovenačke Fabrike akumulatora (Tab) iz Mežice nije realizovana.

Region

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2018.

11:00

Prva žrtva - lira
(Foto: Thinkstock)

Kako je za ljubljanski Dnevnik potvrdio Tabov direktor Bogomir Auprih, razgovori s kompanijom Metair Investments Limited iz Južne Afrike su prekinuti.

“Visoka volatilnost i pad vrednosti turske lire i južnoafričkog randa za Metair najznačajnije valute, kao i rastući troškovi finansiranja na oba tržišta predstavljaju objektivne okolnosti koje otežavaju realizaciju strateškog povezivanja. Zbog trenutne finansijske nestabilnosti u Južnoj Africi, Metair želi da se fokusira na posao optimizacije poslovanja”, navedeno je u obrazloženju.

Koruška kompanija čiji su se prihodi u poslednje dve decenije otprilike uvećali za deset puta namerava da nastavi potragu za strateškim partnerom, prenosi Investitor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: