"Turska najveći spoljnotrgovinski partner BiH"

Izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane biljnog i životinjskog porekla iz BiH u Tursku ove godine premašiti vrednost od 150 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2017.

15:51

Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ističući da je Turska najveći spoljnotrgovinski partner BiH

Šarović je u Sarajevu otvorio Poljoprivredno-poslovni forum BiH i Turske, na kojem učestvuje oko 60 kompanija iz Turske, oko 120 kompanija iz BiH, te ministar za prehranu, poljoprivredu i stočarstvo Turske Ahmet Ešref Fakibaba.

"Ovo je u 2017. godini najveći poslovni forum u BiH", kazao je Šarović i dodao da je cilj foruma dodatno širenje spoljnotrgovinske razmene dve zemlje.

On je istakao da BiH očekuje turske investicije i ocenio da je za strane investicije potreban povoljan ambijent i stabilna država i okruženje.

Potpredsednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić rekao je da trgovinski odnosi sa Turskom idu uzlaznom putanjom u poslednje četiri godine.

"Otvorili smo predstavništvo u Turskoj, prvo predstavništvo koje otvoreno u nekoj državi, zajedno sa Srbijom", pojasnio je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: