"Da ne gajimo na selu ono što mislimo da treba, već što traže" VIDEO

Mladi koji žele da žive na selu, imaju priliku da dobiju pomoć od države, međutim, moraju imati i svest o tome šta uspeva, a šta ne, kaže resorni ministar.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2018.

14:55

(Foto: Thinkstock)

Mladi zemljoradnici dobijaju 10.000 evra u vidu subvencija za opremanje gazdinstva, a to sada je podneto 1.275 zahteva za subencije, rekao je ministar privrede Branislav Nedimović gostujući u emisiji "150 minuta“ na TV Prva.

"Sada imamo mogućnost da pomognemo ljudima koji žele da odu na selo. Takođe, oni koji su završili poljoprivredni fakultet dobiće više bodova, gledamo sve što utiče na razvoj naših ruralnih podrućja“, rekao je Nedimović.

On je podsetio da je ovo druga godina otkako se pomažu mladi, a da u prethodnih "trideset nije rađeno ništa“.

"Mi smo zada omogućili da poljoprivrednici prodaju svoje proizvode na kućnom pragu. To ranije nije moglo, bilo je sve na crno. Takođe, bitno je da znamo šta bismo radili sa nečim, a ne samo da odemo na selo da bismo radili, jer u suprotnom, biće to samo još jedna loša priča“, kaže on.

Ističe da moramo da imamo svest o tome da ne može sve da uspe.

"Tržište je stvar na kojoj treba potencirati, da ne gajimo ono što mislimo da treba, nego ono štro tržište traži“, kaže ministar.

Nedimović dodaje da je jedan od problema naše poljoprivrede što mnogi nisu spremni na nove tehnologije:

"Na primer malina. Vilamet je sasvim dobro išao ranije, ali se promenilo tržište i sada traže organsku i svežu malinu, a to nije zamrznuta malina“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: