Uskoro izveštaj o privatizacijama

Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen očekuje da će tužilaštvo u narednih nekoliko dana uraditi izveštaj o spornim privatizacijama.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 30.06.2011.

18:27

Default images

On je dodao da pretpostavlja da će to odeljenje biti nadležno da izvesti u celini Evropsku komisiju i Brisel o svim spornim privatizacijama. Homen je potvrdio da Evropska unija i srpsko tužilaštvo "komuniciraju" o privatizacijama za koje se sumnja da je postojala korupcija.

"S obzirom da se u određenom broju tih slučajeva sumnja na postojanje korupcije i da se vode krivični postupci, verujem da će neki od njih imati oznaku službene tajne", rekao je Homen. Homen je istakao da ne želi da se meša u sam način organizacije Tužilaštva, jer ono već pune dve godine ima posebno odeljenje koje se bavi pitanjima visoke korupcije.

Prema njegovim rečima, vlada, a samim tim i Ministarstvo pravde, ne bave se konkretnim predmetima, ali svakako razmatraju značajna pitanja koja treba da umanje problem korupcije u Srbiji, poput obezbeđivanja smeštajnog kapaciteta Agencije za borbu protiv korupcije, izmena i dopuna zakona, pitanja imuniteta poslanika..

Homen je podsetio da je pre mesec dana država prihvatila da izvestava o znacajnim pitanjima Evropsku komisiju kada je u pitanju borba protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: