Raste promet robe u trgovini na malo, ali i industrijska proizvodnja

Promet robe u trgovini na malo je u septembru u odnosu na septembar prošle godine bio veći u tekućim cenama za 7,5 odsto, a u stalnim cenama za 7,7 odsto.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2020.

14:09

Raste promet robe u trgovini na malo, ali i industrijska proizvodnja
Foto: Depositphotos, peshkova

Podatke je objavio Republički zavod za statistiku.

Promet robe u trgovini na malo u prvih devet meseci ove godine bio je u tekućim cenama veći za 4,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u stalnim cenama za 4,9 odsto.

Porasla i industrijska proizvodnja

Industrijska proizvodnja u Srbiji je u septembru bila veća za 4,6 odsto nego u septembru 2019. godine, a u odnosu na prosek za celu prošlu godinu za 7,9 odsto, objavio je RZS

Tekući rast industrijske proizvodnje za septembar, u odnosu na avgust iznosio je 8,3 odsto, dok je desezonirani indeks za industriju pao za 0,6 odsto.

Rast prerađivačke industrije za septembar u odnosu na avgust 2020. godine iznosio je 12,6 odsto, dok je desezonirani rast za prerađivačku industriju iznosio 0,1 odsto.

Posmatrano po sektorima, u septembru ove godine je u odnosu na septembar prošle godine u rudarstvu ostvaren rast od 0,5 odsto, u sektoru prerađivačke industrije 4,1 odsto a u sektoru snabdevanja energentima 9,6 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: