"Prosečna plata u julu po prvi put prešla 60.000 dinara"

"U julu je prosečna plata po prvi put prešla 60.000 dinara", rekao je danas u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

10:28

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Vučić je izjavio da sa ponosom građanima može da kaže da je prosečna plata u julu, u sred pandemije virusa korona, u našoj zemlji iznosila više od 60.000 dinara i da je po prvi put prešla 511 evra.

Predsednik Srbije, koji je u poseti Turskoj gde će se sastati s predsednikom Redžpom Tajipom Erdoganom, naglasio je da je u interesu Srbije da zadrži dobre odnose sa tom zemljom.

"Lebane, Leskovac i Vladičin Han drže turske kompanije", kazao je Vučić i pomenuo kompaniju Teklas za koju je rekao će da tek da raste kad joj budemo doveli gas.

"Turska je jedna od najznačajnijih regionalnih sila u celom svetu, ali jedna od sila koja je sve važnija uopšte u svetskim okvirima. Njihov demografski, ekonomski, kulturni i svaki drugi potencijal je ogroman. Važno je da imamo dobre odnose sa njima. Oni su blizu Srbije, imaju veliki uticaj u našem regionu i trudimo se da sačuvamo najbolje prijateljske odnose koje ćemo unapređivati u budućnosti", rekao je Vučić u izjavi za Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: