Zlatibor postaje srpska Antalija: Pet miliona evra uloženo u sportsku infrastrukturu

Nova, rekonstruisana sportska hala otvorena je u Čajetini. Radovi su trajali dve godine, a za ovaj projekat iz budžeta opštine izdvojeno je 132 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

12:16

Zlatibor postaje srpska Antalija: Pet miliona evra uloženo u sportsku infrastrukturu
Foto: RINA

"Ovo je godina velikih ulaganja u sportsku infrastrukturu. Broj sportista i dece koja će u njima trenirati govore nam da nismo pogrešili", rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i dodao je da ulaganja u sport tek slede.

Ova sportska dvorana je rekonstruisana, a na Zlatiboru kupljena nova, tako da je ukupno izdvojeno pet miliona evra.

"Planiramo razvoj u svim segmentima. Na Zlatiboru će biti izgrađeni novi sportski tereni i školska fiskulturna sala, tako da ćemo biti maksimalno opremljeni sportskom infrastrukturom. Bićemo jedina opština koja će imati četiri sportske hale, a sve u krajnjem cilju da na našu planinu dovedemo što više sportskih ekipa na pripreme, da postanemo poznati kao što je turska Antalija", naglasio je Stamatović.

Sportska hala u Čajetini rekonstruisana je prvi put od njenog nastanka 1985. godine i na ovaj način poboljšani su uslovi za treniranje sportista, i povećeni kapaciteti.

"Dobili smo 1000 mesta, moderne svlačionice, proširili smo dvoranu i nadam se da će ovo biti mesto na koje ćemo u budućnosti biti ponosni zahvaljujući našim sportisti ma, koji su svojim rezultatima zaslužili savremenu sportski halu", rekao je direktor Sportskog centra Čajetina Nikola Smiljanić.

Asocijacije sportskih centara Srbije podržala je ulaganje opštine Čajetina u sportsku infrastrukturu.

"Lepo je da vidimo ovakav jedan moderan objekat u maloj sredini, to je podstrek i ostalima da krenu tim putem, jer ulaganjem u sport mi ulažemo u našu budućnost", zaključio je Dejan Čikić, predsednik Upravnog odbora ASCS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: