Da li ste zadovoljni taksijem? Beograd traži firmu za izradu studije o toj službi

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je nabavku za izbor firme za izradu studije planiranja i projektovanja sistema taksi prevoza putnika u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 06.07.2019.

15:54

Da li ste zadovoljni taksijem? Beograd traži firmu za izradu studije o toj službi
Foto: Depositphotos/Corepics

Cilj je unapređenje funkcionisanja taksi prevoza u Beogradu, ali i postizanje atraktivnijih cena za korisnike.

Izabrana firma ispitaće na uzorku od 2.000 korisnika koliko su zadovoljni postojećim načinom rada taksi službi, kao i šta bi od novina uveli.

Takođe, biće anketirani i taksisti, snimaće se i rad pozivnih centara, ali i ispratiti jedan radni dan vozača.

Osim toga, tokom "snimanja" situacije na terenu, pregledaće se i lokacije i iskorišćenost taksi stajališta.

"Potrebno je uvažiti zahteve korisnika, operatora, lokalne samouprave. Uraditi proračun potrebnog broja vozila, licenci, kao i utvrditi starost vozila, kapacitet, ekološke karakteristike. Takođe, definisati prihode u sistemu taksi prevoza, ali i predložiti model uvođenja jedinstvene cene koja bi bila proizvod konkurentske borbe između pojedinih udruženja, kako bi se došlo do pristupačnijih cena za korisnike", navodi se u konkursnoj dokumentaciji, prenosi portal Ekapija.

Za period od 2020. do 2024. ovom studijom biće razmotreno da se uvede inovativni sistem i aplikacije koje bi ubrzale proces poručivanja vožnje i pristupa kol-centru.

Ponude za izradu studije firme mogu da dostave do 29. jula 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: