Farmeri izašli na auto-put: Zaklali smo svinje, gde su naše pare

Pobunjeni poljoprivrednici u Poljskoj blokirali su glavni auto-put kod Varšave, poručivši da će ostati tu dok premijer ne pristane da sasluša njihove probleme.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

12:26

Farmeri izašli na auto-put: Zaklali smo svinje, gde su naše pare
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Više desetina farmera u žutim zaštitnim prslucima izašlo je jutros na autoput A2, izazvaši zastoj saobraćaja i formiranje kolone vozila duge nekoliko kilometara istočno od glavnog grada, javlja agencija AP.

Poljoprivrednici kažu da im vlada nije isplatila naknadu za gubitke koji su nastali kada ih je primorala na klanje svinja kako bi se sprečilo širenje afričke svinjske groznice.

Dodaju takođe da protestuju zbog uvoza ukrajinskih proizvoda, koji će, kako tvrde, oboriti cene njihovih proizvoda.

Poljski farmeri navode da ukrajinske namirnice verovatno sadrže pesticide i zahtevaju od vlade da insistira na tome da se na prehrambenim proizvodima stavlja etiketa sa oznakom zemlje porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: