Bankari navijaju za Hrvate, izračunali im put do finala

Bankari Goldman saksa uoči Svetskog prvenstva u Rusiji predvideli su ultimativni trijumf Brazila nad Nemačkom.

Izvor: B92, Jutarnji list

Utorak, 03.07.2018.

19:14

Bankari navijaju za Hrvate, izračunali im put do finala
(Foto: Thinkstock)

Međutim, posle grupne faze su revidirali svoje pretpostavke, uračunali brojna iznenađenja i sada, kako oni tvrde, u finalu igraju Brazil i Hrvatska.

Iako Hrvatska neće biti svetski prvak, piše BI, ovo je ogroman pomak od prvog predviđanja, kada im nisu dali ni šansu za prolazak grupe. Posle svega što je hrvatska reprezentacija pokazala, sofisticiranim metodama američkih bankara izračunato je kako je u ovom trenutku Hrvatska jača od Engleske i ima otvoren put do finala.

„Hrvatska ima puno veće šanse za dolazak do finala nakon ispadanja Španije, a Englesku će izbaciti u polufinalu“, rekao je Jan Hatzius, vođa tima za analizu Goldman saksa.

Kako dalje piše BI, ako Hrvatska uspe da dođe do finala, to će biti njihov najbolji rezultat svih vremena, od Francuske 1998. godine i odvojenog trećeg mesta.

Prognoze bankara su se značajno promenile posle pobede Rusije nad Španijom u nedelju, a prema njima Engleska će danas uspeti da nadvlada Kolumbiju (igraju od 20h), no do finala neće doći jer je Hrvatska trenutno jača od njih, prenosi Jutarnji list. Francuska bi, prema njima, došla do polufinala kada ih pobeđuje Brazil.

Dva dana uoči početka prvenstva prognoze su im bile nešto drugačije, ali neke stvari su ipak pogodili. Recimo, pogodili su kako će Španija i Argentina da zakažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: