SB pemijerki: Srbija ostvarila dobar napredak

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Sofiji sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom o saradnji.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

18:41

SB pemijerki: Srbija ostvarila dobar napredak
Foto: Thinkstock

Sastanak je održan uoči medjunarodne konferencije "Jače regionalne integracije na Balkanu", koja će biti u Sofiji.

Brnabić i Georgijeva saglasile su se da je Srbija u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući sveobuhvatnim ekonomskim reformama, postigla makroekonomsku stabilnost i uspela da postigne finansijsku konsolidaciju, što je verifikovano napretkom na listi Svetske banke "Duing biznis", saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku se razgovaralo o projektima Svetske banke u Srbiji u infrastrukturi, energetici, zdravstvu, prosveti, reformi javne uprave, razvoju finansijskog sektora i sektora malih i srednjih preduzeća.

Brnabić je predstavila Georgijevoj napredak u sprovođenju programa Svetske banke "Strateški okvir za partnerstvo za period 2016-2020." u čijem su fokusu fiskalna održivost, finansijska i makroekonomska stabilnost i jačanje institucionalnih kapaciteta, navodi se u saoštenju.

Premijerka Srbije je navela da je regionalna saradnja jedan od osnovnih prioriteta njene vlade i da će izgradnja zajedničkog ekonomskog područja na Balkanu povećati privredni rast, smanjiti nezaposlenost i poboljšati životni standard građana.

Brnabić je dodala da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju saradnje s Bugarskom posebno u izgradnji auto-puta Niš-Sofij, kao delu Koridora 10 i rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: