Dečija nedelja: Pet saveta za pravilan razvoj dece u prve tri godine

Podrška u prevazilaženju izazova i osluškivanje dečijih potreba su ključni saveti roditeljima za podsticanje pravilnog razvoja dece.

BBC

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

09:38

Default images

Roditelji se često osećaju preplavljeni informacijama i savetima o tome šta mogu da urade da podstaknu decu da uče i savladavaju prepreke.

Prisustvo roditelja, učešće u igri i osluškivanje dečijih potreba i želja doprinose pravilnom ranom razvoju dece, preporuke su organizacije Unicef.

Decu treba podržati da prevaziđu izazove, a ne raditi stvari umesto njih, kaže Nevena Buđevac, profesorka na Učiteljskom fakultetu.

Deci nisu potrebne skupe igračke, tvrdi ona, već je važnije dati im da istražuju predmete iz svakodnevnog života i pratiti njihovu igru.

Pripremila: Jelena Maksimović Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: