Rolls-Royce završio program testiranja električnog modela

Potpuno električni super kupe, Rolls-Royce Spectre, sada je završio istorijski i jedinstven poduhvat – program testiranja od 2,5 miliona kilometara koji simulira više od 400 godina upotrebe, piše Autoblog.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

18:30

Rolls-Royce završio program testiranja električnog modela
Photo:Rolls-Royce

U najzahtevnijem procesu razvoja u 119-godišnjoj istoriji marke, Spectre je izdržao temperature u rasponu od -40°C do +50°C, i u uslovima koji se protežu od arktičkog snega i leda do pustinja, visokih planinskih prevoja i svetskih megagradova.

Na putu su inženjeri Rolls-Roycea detaljno posmatrali, analizirali i podešavali svaku od Spectreovih funkcija vezanih za performanse, što predstavlja proces koji predstavlja preko 50.000 kolektivnih sati visokokvalifikovanog rada. Ovo je rezultiralo hiljadama iterativnih poboljšanja u svemu, od Spectreovih akustičnih performansi, smirenosti u krivinama i preciznosti upravljanja do vremena punjenja, električnog dometa i isporuke obrtnog momenta; svaka mala za sebe, ali sa ogromnim ukupnim kumulativnim efektom na iskustvo klijenta.

Kao Rolls-Royce, Spectre mora da bude više od samo inženjerskog obilaska - on takođe mora da ponudi klijentima autentično super-luksuzno iskustvo. Zbog toga je takođe podvrgnut jedinstvenom procesu analize životnog stila marke, koji je dao informacije o razvoju svakog novog proizvoda koji proizilazi iz marke u njenoj Goodwood eri. Ovaj dodatni program testiranja prevazilazi standardne automobilske procene da bi obuhvatio kako će klijenti koristiti automobil u svom svakodnevnom životu.

Na kraju, Spectre je u Londoinu završio svoju odiseju od 2,5 miliona kilometara u pripremi za isporuke klijentima, koje će početi u četvrtom kvartalu ove godine.

„Vrhunac mog profesionalnog života je što sam razvio Rolls-Royce Spectre, automobil koji pokreće Rolls-Royce u njegovu smelu, električnu budućnost. Spectre je sada završio ono što je bio najteži raspored ikada zamišljen za Rolls-Royce automobil. Zaista, upravo tamo gde proizvođači automobila završavaju testiranje počinje veliki deo našeg rada na ispunjavanju zahteva superluksuznih potrošača. Ovo je bio izvanredan poduhvat tima posvećenih i visokokvalifikovanih inženjera koji obuhvataju tradicionalne tehničke discipline i uzbudljive tehnologije u nastajanju. Rolls-Royce Spectre donosi budućnost ove velike marke u sadašnjost”, kaže Dr Mihiar Ayubi, direktor inženjeringa u Rolls-Royce Motor Cars.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: