Cupra slavi četvrti rođendan, planira dva nova električna modela

Planovi za 2022. uključuju nameru da se udvostruči prodaja, promet i prodajna mreža.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2022.

13:00

Cupra slavi četvrti rođendan, planira dva nova električna modela
Foto: Auto magazin

Cupra, koja je kao ime egzistirala samo u okviru Seata, ustoličena je početkom 2018. godine kao zasebna auto-marka.

Prvi modeli nakon osamostaljenja bili su sportske verzije Seatovih automobila Ateca i Leon, a zatim je usledio prvi originalni model novog brenda, kupe krosover Formentor.
Cupra Formentor na meðunarodnoj prezentaciji u Barseloni (Foto: Auto magazin)
Već drugi model sa ambelmom "Cupra" bio je na električni pogon - prošle godine debitovao je Born.

"Naša četvrta godišnjica ima poseban značaj. Planovi koje imamo za 2022. godinu uključuju nameru da se udvostruči prodaja, promet i naša prodajna mreža. Zbog toga našu ambiciju nazivamo CUPRA X 2", rekao je Vejn Grifits, direktor španskog ovog brenda.
Veæ drugi originalni model brenda Cupra bio je elektrièni Born (Foto: Auto magazin)
"Pre četiri godine mnogi su sumnjali u nas, ali mi nikada nismo sumnjali u sebe. Ove godine ćemo još jednom dokazati da ništa ne može zaustaviti naš nezaustavljivi razvoj."

Grifits je takođe otkrio da će Cupra lansirati dva nova modela, udvostručavajući svoj postojeći portfolio. Prošle godine je najavljeno da će Cupra Tavascan, drugo potpuno električno vozilo, nakon modela Born, stići na tržište 2024. godine, a potom, 2025. i električno vozilo inspirisano UrbanRebel-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: