Vežite pojas, Tajgeru Vudsu je verovatno on spasao život VIDEO

Policija je saopštila da je čuveni golfer u trenutku nesreće bio vezan sigurnosnim pojasom, kao i da su se vazdušni jastuci otvorili kako je to i predviđeno.

Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Najbolji golfer svih vremena, Tajger Vuds, doživeo je u utorak tešku saobraćajnu nezgodu kada se njegovo vozilo prevrnulo nedaleko od Los Anđelesa.

Prema najnovijim informacijama, on nije životno ugrožen, a u udesu je pretrpeo teške povrede desne noge.

Na snimku koji su objavili američki mediji vidi se da je korejski SUV Genesis GV80, u kome se Vuds nalazio, veoma oštećen, naročito njegov prednji deo, ali je struktura putničke kabine gotovo sasvim očuvana.

Ovu činjenicu ističu i u policiji Los Anđelesa, navodeći to kao jedan od razloga zašto čuveni golfer nije teže povređen.

Kako kažu, bitno je i da je Vuds bio vezan sigurnosnim pojasom u momentu udesa, pa su se vazdušni jastuci otvorili i sprečili ozbiljnije povrede, možda čak i smrtni ishod.

"Nesreća se dogodila na strmom i zavojitom delu puta gde ljudi često zbog prevelike brzine gube kontrolu nad vozilom. Verujemo da je brzina bila glavni uzrok. Nije bilo nikakvih naznaka da je vozač bio pod uticajem bilo čega", rekao je Alehandro Vilanueva iz kancelarije šerifa Los Anđelesa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

"Utvrdili smo da je vozilo najverovatnije prvo udarilo u ivičnjak, prešlo preko dve trake, udarilo drugi ivičnjak, stablo, prevrnulo se nekoliko puta i zaustavilo se stotinjak metara od puta. Nije bilo nikakvih tragova proklizavanja ili kočenja, a vreme je bilo dobro".

"Iskreno, ne znamo kako je gospodin Vuds ostao živ, ali je imao veoma puno sreće. Sigurno su mu pomogli pojas kojim je bio vezan i brojni vazdušni jastuci koji su se otvorili".

Genesis GV80 (Foto: Genesis promo)
Genesis GV80 (Foto: Genesis promo)

Nakon ove nesreće, u žiži interesovanja javnosti se našao i, do sada malo poznati, korejski proizvođač premijum automobila Genesis, koji je u vlasništvu koncerna Hyundai.

Genesis kao samostalni brend u okviru Hyundaija postoji tek nekoliko godina i polako se probija do kupaca u oštroj konkurenciji nemačkih proizvođača Mercedes, BMW i Audi, ali i brendova kao što je japanski Lexus, koji je veoma uspešan na američkom tržištu.

Genesis GV80 je inače prvi SUV ove marke, a na tržištu se pojavio prošle godine.

Genesis GV80 (Foto: Genesis promo)
Genesis GV80 (Foto: Genesis promo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu