Alpine predstavila konceptni SUV FOTO

Slavna francuska auto kompanija pod okriljem Renaulta otkrila je novi sportski model A110, a konceptni SUV s centralno smeštenim motorom, iako koceptni, je njihova poslednja reč.

Automobili

Izvor: SN

Sreda, 29.01.2020.

18:37

Alpine predstavila konceptni SUV FOTO
Foto: Alpine Promo

Vreme će pokazati hoće li u automobilskoj kompaniji Alpine na kraju predstaviti i produkcijsko izdanje svog atipično zamišljenog SUV-a.

Pre toga, publici na Međunarodnom automobilskom festivalu u Parizu predstavljen je zanimljiv konceptni model A110 Sports X za čiju je inspiraciju, prema vodećim ljudima u kompaniji koja je smještena u francuskom gradiću Diepe, poslužio je model A110 koji je 1973. godine trijumfovao u Monte Karlu.

U Alpini su osetno proširili karoseriju aktuelnog modela A110 Pure. Pod je udaljen od tla dodatnih 60 milimetara, a iza naglašeno proširenih blatobrana ostalo je dovoljno prostora za znatno veće točkove.

Pogonsko rešenje nije menjano, pa i konceptni SUV A110 Sports X (koji ukrašavaju i dva kompleta skija) pokreće Renaultov centralno smešteni 1.8-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji razvija 252 KS i 320 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prenos snage na zadnju osovinu obavlja se posredstvom sedmostepenog automatskog menjača s dva kvačila koji "potpisuje" Getrag.
Foto: Alpine Promo
Foto: Alpine Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: