Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica

Južnokorejski brend Kia napravila je pun pogodak sa krosoverom KX1, pristupačnijom verzijom modela Stonic namenjene isključivo tržištu Kine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

14:35

Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica
Kia KX1

Kia je prošle godine do decembra prodala više od 20.000 jedinica KX1 koji je na osnovu toga postao drugi najprodavaniji SUV model na najvećem svetskom tržištu automobila.

KX1 se od originalne verzije Stonic razlikuje po zadnjim svetlima, hromiranoj lajsni na zadnjem braniku i retrovizorima.

Takođe, dnevna svetla su dizajnirana u obliku bumeranga, doduše dostupna su samo u višem paketu opreme, a tu je i dvostruki izduv.
Kia Stonic
U unutrašnjosti se KX1 ističe oblim cevima, novim volanom i multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir na prednjem panelu.

Što se tiče pogonskih jedinica, osnovna verzija stiže sa 1,4-litarskim turbobenzincem sa 95 i 100 KS uparenim sa šestostepenim automatikom ili manuelcem, a dostupan je samo prednji pogon.

Početna cena KX1 koji Kia pravi u saradnji sa lokalnim partnerom Dongfengom je oko 9.000 evra, dok najjeftinija verzija Stonica u Srbiji košta 1,25 MPI sa 84 KS u LX Active paketu opreme i petobrzinskim manuelnim menjačem košta 15.490 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: