Prva Supra prodata na aukciji za čak 2,1 milion dolara!

Jedinstveni primerak nove Supre, koji je dobio nadimak "Global #1", prodat je za 40-ak puta više novca u odnosu na cenu osnovne serijske verzije ovog modela. Pa, po čemu se onda ovaj auto razlikuje od regularne serijske Supre?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

12:20

Prva Supra prodata na aukciji za čak 2,1 milion dolara!

Nova Supra u SAD startuje sa početnom cenom od 49.990 dolara, dok će ograničena serija od 1.500 primeraka - Launch Edition, koja će se prva naći u prodaji, koštati od 55.250 dolara.

Primerak Global #1, koji je na aukciji kuće Barrett-Jackson dostigao cenu od čak 2,1 milion dolara, kako kažu, razlikovaće se od bilo koje druge nove Supre na svetu.

Iako je u osnovi baziran na verziji Launch Edition, ovaj automobil ima specifičnu farbu – u pitanju je mat siva nijansa nazvana Phantom Matte, dok su kućišta spoljnih retrovizora u kontrastnoj sjajno-crvenoj boji.

Jedinstvenu kombinaciju boja na eksterijeru zaokružuju mat crne alu felne. U unutrašnjosti dominira crvena boja, uz detalje izrađene od ugljeničnih vlakana.
I to je otprilike sve. Ako ste očekivali još neke specifičnosti zbog kojih ova Supra košta toliko puta više od regularne verzije, prevarili ste se.

Jednostavno, imućnom kupcu bilo je dovoljno to što je reč o prvom primerku novog sportskog modela, koji će svakako u budućnosti biti vredan kolekcionarski primerak. Da li baš 2,1 milion dolara (ili više) vredan, vreme će pokazati.

Inače, novi vlasnik jedinstvene Supre dobio je kao poklon specijalno trkačko odelo, dve VIP propusnice za aprilsku NASCAR trku koja se organizuje u Ričmondu, u Virdžiniji, kao i mogućnost da se provoza u trkačkom automobilu sa NASCAR vozačem Majklom Voltripom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: