Posle Harley-Davidsona na struju, stiže i električni Ducati

Legendarni italijanski proizvođač motocikala potvrdio je da radi na razvoju električnog dvotočkaša.

Izvor: B92, Bug.hr
Podeli
Električni koncept Duvati Zero (Screenshot YouTube)
Električni koncept Duvati Zero (Screenshot YouTube)

Kad je jedan Harley-Davidson mogao da napravi ogroman zaokret u poslovnoj politici i prihvatiti elektrifikaciju pogona svojih motocikala, zašto to ne bi učinili i drugi?

Italijanski proizvođač Ducati jedan je od njih. Prema rečima generalnog direktora, Klaudija Domenikalija, ova kompanija uskoro će predstaviti sopstveni električni motocikl.

"Budućnost je električna, a mi nismo daleko od pokretanja serijske proizvodnje", rekao je Domenicali na jednoj dodeli nagrada u Španiji.

Ovo nije prvi put da se ime Ducati spominje uz električni pogon – još 2017. njihov šef za zapadnu Evropu govorio je o planovima tog proizvođača za izradu električnog skutera i punokrvnog motocikla na struju. Tada je bilo planirano da serijska proizvodnja počne 2021. godine.

Takođe, u Ducatiju su već izradili veći broj modela električnih bicikala, a zajedno sa Politehničkim fakultetom za dizajn u Milanu predstavili su i futuristički koncept električnog motocikla Ducati Zero (na fotografiji i u priloženom videu).

Za ovog proizvođača motocikala širenje ponude na električne modele logičan je i očekivan korak, a sada smo dobili i službenu potvrdu prvog čoveka kompanije o tome da se na elektrifikaciji motocikala uveliko radi.

strana 1 od 82 idi na stranu