PSA postavlja temelje za povratak u SAD i Kanadu

Francuska PSA grupacija ne krije nameru da se vrati na tržište Severne Amerike, a direktor kompanije za ovaj deo sveta otkrio je i koje lokacije se razmatraju za pokretanje projekta.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

13:05

PSA postavlja temelje za povratak u SAD i Kanadu

Leri Dominik je potvrdio da je u "igri" 15 SAD država, a to su Arizona, Kalifornija, Florida, Džordžija, Ilinois, Merilend, Masačusets, Nju Hempšir, Nju Džerzi, Njujork, Severna Karolina, Teksas, Virdžinija i Vašington.

Iako ova lista nije rigidna, ove države su "odgovorne" za 62% prodatih vozila u SAD.

Takođe, kupci u ovim zemljama su pokazali volju da kupuju uvozne automobile, a to je najvažniji faktor s obzirom na rast neprijateljstva kod Amerikanaca prema stranim brendovima.

Što se tiče Kanade, PSA "cilja" Albertu, Britansku Kolumbiju, Ontario i Kvebek iz sličnih razloga. U ovim delovima proda se čak 87% vozila u celoj Kanadi.

PSA nije saopštio koji će brend prvi stići u Severnu Ameriku, a to bi trebalo da se dogodi do 2026. godine.

Direktor PSA Karlos Taveres je potvrdio da su modeli u razvoju pod kontrolom Opela. Bivši brend General Motorsa ima iskustva u razvoju modela poput Buick Regala.

U međuvremenu, Francuzi postavljaju temelje zadolazak, baza će biti Atlanta, a uskoro se očekuje učešće u projektima deljenja vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: