Opel Crossland X stigao do broja 100.000

Novi Opelov potkompaktni krosover dobio je svog 100-hiljaditog vlasnika u Evropi posle godinu dana prodaje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

10:07

Opel Crossland X stigao do broja 100.000

Crossland X, kao prvi zajednički projekat ostvaren u saradnji PSA grupe i kompanije Opel, započet 2012. godine, debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. nasledivši Merivu u gami nemačkog proizvođača.

Ovaj model deli mehaničku platformu sa Citroenom C3 Aircross, a oba vozila se proizvode u fabrici u Saragosi.
Crossland X nudi niz sistema asistencije, kao što su upozorenje na pospanost vozača i na neželjeno napuštanje vozne trake, zatim upozorenje na opasnost od čeonog sudara sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde, otkrivanje drugih automobila u "mrtvom uglu", a tu je i zadnja kamera koja pokriva 180 stepeni iza vozila.
Što se pogona tiče, na raspolaganju je paleta dizel, benzinskih i TNG motora, od 1.2 do 1.6 litara zapremine, sa snagom u rasponu od 55 kW/75 ks do 96 kW/130 ks, u kombinaciji sa petostepenim ili šestostepenim manuelnim i šestostepenim automatskim menjačem.

Za razliku od - sličnog po veličini - modela Opel Mokka X, koji ima i pogon na sva 4 točka, Crossland X može se naručiti isključivo u verziji sa prednjim pogonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: