Ferrarijev lepotan od 7 miliona dolara

Ferrari i Pininfarina su u 20. veku zajedno kreirali mnoge čuvene modele. Među njima je i legendarni Ferrari 250 GT Series I Cabriolet iz 1958. koji će se uskoro naći na prodajnoj aukciji u Arizoni.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

15:05

Ferrarijev lepotan od 7 miliona dolara
Foto: Gooding & Company

Osim što je prelep, automobil koji će u januaru privući pažnju bogatih kolekcionara na aukciji kuće Gooding & Company ima zanimljivu istoriju.

Ferrari ga je izlagao na sajmu automobila u Torinu 1958, a zatim i na auto-salonu u Njujorku, 1959, gde je zapao za oko princu Mohamedu bin Faisalu iz saudijske kraljevske porodice. Princ je ovaj Ferrari kupio i preuzeo direktno sa štanda, i odvezao u Kaliforniju, gde je u to vreme studirao.

Automobil je kasnije dospeo u ruke kolekcionara Džona Klinarda, koji ga je restaurirao i u čijem vlasništvu je bio preko četiri decenije.

Inače, ovaj Ferrari je jedan od svega 41 primerka modela 250 GT Series I Cabriolet, koliko ih je izašlo iz fabrike, što mu dodatno podiže cenu.

Očekuje se da će sledećeg meseca u Skotsdejlu, u Arizoni njegova cena na aukciji dostići između 7 i 8,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: