Subaru Ascent sa 7 sedišta menja Tribecu / FOTO

Na sajmu automobila u Njujorku, Subaru je izložio koncept Ascent kao najavu istoimenog serijskog SUV modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

12:50

Subaru Ascent sa 7 sedišta menja Tribecu / FOTO

Japanski proizvođač potvrdio je da će se produkcijska verzija, koja se neće mnogo razlikovati od koncepta, takođe zvati Ascent.

Vozilo će imati tri reda sedišta i moći će da preveze do 7 odraslih putnika, a za pogon će biti upotrebljen potpuno novi turbo-punjeni "bokser" motor.
Ascent je zasnovan na konceptu Viziv-7 koji je prikazan na sajmu u Los Anđelesu u novembru 2016, ali je nešto manji od tog vozila - dugačak je 5.049 mm, širok 1.989 mm, visok 1.839 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.972 mm.

Postavljen je na točkove prečnika 21 inč, i gume dimenzija 275/50 R21.
Produkcijski Ascent, koji će se u prodaji pojaviti 2018, koristiće modifikovanu verziju nove Subaru Global mehaničke platforme iz 2016. godine. Automobil će se izrađivati u fabrici u Sjedinjenim Državama, s obzirom da je ekskluzivno namenjen kupcima na severnoameričkom tržištu.

Enterijer konceptnog vozila deluje veoma moderno i luksuzno, a konfiguracija sedišta je 2+2+3, i podređena je komforu putnika koji se nalaze u prvom i drugom redu. Očekuje se da će serijski model ipak imati nešto skromniji kokpit, bez "touch-screen" komandi u vratima.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: