Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Podeli

"U 2013. napravili smo odlučujući korak u našoj strategiji rasta i istovremeno smo optimizovali sopstvenu prodajnu infrastrukturu. Na taj način, stvorili smo preduslove da i 2014. bude još jedna rekordna godina kada je reč o broju proizvedenih i prodatih automobila", istakao je član upravnog odbora i bivši šef AMG odeljenja, Ola Kallenius.

U Mercedesu kažu da za ovakve rezultate najviše zasluga imaju osveženi i novi modeli koji su se pojavili na tržištu u 2013. godini. Najpre su u aprilu na tržište stigli restilizovana E klasa i nova kompaktna kupe limuzina, Mercedes CLA. Model CLA se odlično pokazao i na tržištu SAD gde je za četiri meseca prodato preko 12.000 automobila.

Mercedes S klase koji se počeo da se isporučuje kupcima tokom leta, takođe je uticao na porast prodaje čitavog brenda. Zbog velike potražnje, proizvodni kapaciteti su popunjenu, a trenutno sa traka fabrike u Sindelfingenu dnevno silazi 460 primeraka ovog modela, što je najbolji rezultat u istoriji S klase.

Vesti

Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Vesti ponedeljak 30.12. 15:05 Komentara: 26

FIAT 500 sa 5 vrata kao zamena za Punto?

FIAT je još ranije najavio da će naslednik Punta stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu FIAT-a 500 i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine.

Vesti ponedeljak 30.12. 13:23 Komentara: 25

Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Vesti ponedeljak 30.12. 10:15 Komentara: 3
strana 1 od 53 idi na stranu