Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Podeli

"U 2013. napravili smo odlučujući korak u našoj strategiji rasta i istovremeno smo optimizovali sopstvenu prodajnu infrastrukturu. Na taj način, stvorili smo preduslove da i 2014. bude još jedna rekordna godina kada je reč o broju proizvedenih i prodatih automobila", istakao je član upravnog odbora i bivši šef AMG odeljenja, Ola Kallenius.

U Mercedesu kažu da za ovakve rezultate najviše zasluga imaju osveženi i novi modeli koji su se pojavili na tržištu u 2013. godini. Najpre su u aprilu na tržište stigli restilizovana E klasa i nova kompaktna kupe limuzina, Mercedes CLA. Model CLA se odlično pokazao i na tržištu SAD gde je za četiri meseca prodato preko 12.000 automobila.

Mercedes S klase koji se počeo da se isporučuje kupcima tokom leta, takođe je uticao na porast prodaje čitavog brenda. Zbog velike potražnje, proizvodni kapaciteti su popunjenu, a trenutno sa traka fabrike u Sindelfingenu dnevno silazi 460 primeraka ovog modela, što je najbolji rezultat u istoriji S klase.

strana 1 od 53 idi na stranu