Peugeot 308 R Concept

Objavljene su prve fotografije koncepta sportskog Peugeota 308 R za koji se pretpostavlja da će biti predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru 2013.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

12:58

Default images

Detalji o ovom konceptu za sada nisu poznati, ali sudeći prema izgledu reč je o automobilu visokih performansi, spuštenog oslanjanja, sa aerodinamičkim dodacima koji su karakteristični za ovakvu vrstu vozila.

Peugeot 308 R Concept ofarban je u dve boje - prednji deo i bokovi sve do sredine zadnjih vrata su crveni, dok je zadnji deo mat crn. Agresivan, sportski izgled postignut je promenama na prednjem delu, pre svega na prednjem braniku i maski hladnjaka, a posebno su upadljivi veliki bočni otvori za ventilaciju na braniku.
Tu su i masivne, posebno dizajnirane alu felne, aerodinamički elementi na sajtnama i novi spoljni retrovizori, koji osim atraktivnijeg izgleda treba da doprinesu i manjem otporu vazduha.

Uz veći zadnji spojler na završetku krovne konstrukcije, redizajniran je i branik u kome se nalaze veliki romboidni otvori izduvnih cevi.
U nedostatku bilo kakve informacije o motoru i performansama automobila, možemo samo da pretpostavimo da se ispod haube nalazi 1.6 litarski THP benzinski agregat koji Peugeot koristi za pogon kupea RCZ R.

Ako se ispostavi da je reč o tom motoru, Peugeot 308 R Concept bi raspolagao sa 273 ks (201 kW) i 330 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U svakom slučaju, reč je o "hot heč" automobilu koji bi, ako se krene u njegovu serijsku proizvodnju, trebalo da bude rival modelima kao što su Megan RS, Focus ST i Golf R.

Uskoro očekujemo više detalja o ovom automobilu. Do tada, uživajte u njegovim fotografijama.

Pogledajte galeriju fotografija: Peugeot 308 R Concept.

Pročitajte o novoj generaciji modela Peugeot 308.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: