Automobili

Petak, 29.03.2013.

13:40

Premijum ekskluzive na sajmu

Na Salonu automobila u Beogradu predstavljeni su i neki od najnovijih premijum modela iz automobilske industrije. Premijeru su imali Volvo V40 Cross Country, novi Range Rover i vozila ograničene serije iz Infiniti familije EX.

Izvor: B92

Default images

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik vozila tri premijum marke, Volvo, Land Rover i Infiniti, za posetioce ovogodišnjeg auto-salona u Beogradu pripremio je nekoliko ekskluziva.

Na štandu Volvoa, u hali 4, premijeru je imao najnoviji model u ponudi ovog proizvođača, V40 u verziji Cross Country. Ovim automobilom Volvo želi da uspostavi nove standarde u premijum C segmentu.

Izložena je verzija sa petocilindričnim 2.0 litarskim turbo-dizel motorom sa 177 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm. Ovaj automobil u stanju je da od 0-100 km/h ubrza za 8,3 sekunde sa automatskim menjačem, odnosno 8,6 sekundi sa ručnim, uz prosečnu potrošnju goriva od 4,54 litra na 100 km u verziji sa ručnim i 5,2 litra u modelu sa automatskim menjačem.

Primerak sa opremom Summum prodaje se za 38.900 evra, ali je početna cena za ovaj model 23.200 evra.
Range Rover Vogue
Sajamska publika ima priliku i da se upozna sa jednim od najekskluzivnijih i najskupljih eksponata 51. salona – Land Roverovim potpuno novim Range Roverom.

Za premijeru u hali 1 odabrana je verzija Vogue sa V8 dizel motorom od 4.4 litra, 339 KS, maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 217 km/h. Land Rover za ovaj model tvrdi da je "najsposobniji, najrafiniraniji i najluksuzniji SUV na svetu".

To je prvo vozilo u ovoj klasi sa potpuno aluminijumskom karoserijom, 350 kg lakše od istoimenog modela treće generacije. Prvi potpuno novi Range Rover u proteklih desetak godina nudi značajna poboljšanja i u performansama i upravljanju na svim terenima, ali uz 22% nižu potrošnju goriva i osetno niži nivo emisije CO2.

Novi Range Rover će se prodavati na 170 tržišta širom sveta. Kod nas će biti dostupan u tri nivoa opreme - HSE, Vogue i Autobiography. Sa motorom od 4.4 litra startuje sa cenom od 114.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti), dok se izložena, vrhunski opremljena verzija nudi za 135.000 evra.
Infiniti EX 30d Black Premium Edition
Na ovogodišnjem beogradskom auto-salonu Infiniti nema premijerni eksponat, ali se među tri izložena automobila u hali 4 specifičnom opremom, pre svega po alu felnama i boji karoserije, ističe model EX 30d u verziji Black Premium Edition.

Ovaj automobil kupcima se nudi u ograničenoj seriji i sa sajamskim popustom od 59.700 evra (redovna cena tog vozila je 64.400 evra).

Grand Motors je za sve one koji tokom trajanja sajma kupe, rezervišu ili poruče vozilo iz programa Infiniti, uz tri godine garancije i tri godine pomoći na putu, obezbedio i dodatnu pogodnost - tri godine besplatnog redovnog održavanja.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Beogradu 2013.

Pogledajte galeriju fotografija sa ovogodišnjeg sajma automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: