Aktuelno 2

09.05.2024.

13:41

Poznato koja zemlja će nastupiti prva u finalu Evrovizije

Večeras se održava drugo polufinalno veče popularnog muzičkog takmičenja Evrovizija.

Izvor: B92.net

Poznato koja zemlja će nastupiti prva u finalu Evrovizije
Profimedia

Podeli:

Eurosong se ove godine održava u Švedskoj, u Malmeu, s obzirom da je prošlogodišnja pobednica njihova predstavnica, Lorin.

Ono što sve zanima jeste koje zemlje će pod kojim rednim brojevima nastupati u finalu. Međutim, to za sada nije poznato. Jedino što se zna jeste koja zemlja će nastupiti prva, a to je upravo Švedska.

Švedski duo Markus i Мartinus imaće tu čast da otvore finale - sa pesmom "Unforgettable".

Mladići su godinama unazad popularni, budući da se o njima dosta zna i pre velikog takmičenja.

Markus i Martinus Gunarsen nedavno su posetili i prestonicu Srbije, kada su govorili, kako o predstojećem nastupu, tako i o našoj prestavnici Teyi Dori, koju su upoznali.

"Fascinantna je. Njen performans je vrlo moćan, sa svim tim efektima ljubičaste...Takođe, Teya je izuzetna osoba, imali smo prilike da pričamo sa njom", rekli su oni prilikom posete Beograda.

Podsetimo, večeras se održava drugo polufinalno veče, u kojem učestvuje 16 zemalja, zajedno sa još četiri zemlje koje direktno prolaze u finale - velika četvorka i zemlja domaćin, Švedska.

Veliko finale održaće se u subotu, 11. maja, kada će biti izglasan pobednik Evrovizije 2024.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: