Aktuelno 40

09.05.2024.

11:20

"Irska predstavnica peva bajalicu, to je tipičan magijski ritual" VIDEO

Veliku pažnju na prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije privukla je irska predstavnica, kako pesmom tako i performansom, a ponajviše simbolima na sceni koje mnogi karakterišu kao satanističke.

Izvor: b92.net/Prva Tv

"Irska predstavnica peva bajalicu, to je tipičan magijski ritual" VIDEO
. EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Podeli:

Takođe, i nastup Slovenije naišao je na osude te mnogi za njega kažu da "veliča veštičarenje".

O njihovim ali i drugim nastupima, kao i o pitanju zabrane scenskih performansa na Evroviziji, govorili su danas u emisiji Jutro televizije Prva pisac Marko Lopušina i sektolog Dimitrije Pastulović.

"Ne znam koja bi bila svrha zabrane scenskih performansa na Evroviziji, to bi samo možda još više podstaklo ovakve i slične performanse. Što se tiče predstavnika Irske to je tipičan magijski ritual. Ona priziva demona ne bi li dobila voljenu osobu pomoću nekog rituala, njene reči to govore. To što ona peva je zapravo bajalica", rekao je Pastulović.

Lopušina ističe da mediji caruju čovečanstvom kao i nikad veće neznanje.

"Verska osećanja opadaju jer su potisnuta raznim ideologijama, novca, pokazivanja, svog ega a ne društvene svesti i kulture, a javne ličnosti pokušavaju da umesto Boga u medijima nametnu đavola, a umesto mira i ljubavi, nasilje. Na taj način se prvo okupira mladi svet, kao sad recimo, koji gleda Evroviziju. Ona se pretvorila u propagandu svih mogućih stilova zapadne kulture. Prvo su bili homoseksualci, onda razne nakaradne osobe, sada nam se prodaje paganstvo, odnosno mnogobožstvo, a šta se skriva iza svega toga - žrtvovanje živog čoveka, mladih, nedužnih bića. A sve to da bi se nekom od tih bogova udovoljilo i da bi se pojavio taj njihov đavolski svetac kojem oni poklanjaju sebe. E to je ta skrivena poruka koja se plasira", rekao je Lopušina, a opšrinije o ovoj temi pogledajte u video prilogu koji sledi.

Izvor: prva

Podeli:

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: