Posle nove A klase još 7 kompaktnih Mercedesa

Familija kompakt modela imaće najmanje osam članova.

Podeli
Novi Mercedes A klase hečbek
Novi Mercedes A klase hečbek

Početkom februara Mercedes je predstavio novu generaciju hečbeka A klase, a za njim će uslediti bar još 7 modela koji pripadaju segmentu kompaktnih vozila, piše CarAdvice.

To je u razgovoru sa novinarima na prezentaciji A klase otkrio šef dizajna nemačke premijum auto-marke, Gorden Wagener.

"Na ovoj mehaničkoj platformi biće napravljeno najmanje osam modela i, uveravam vas, svi će biti izuzetno atraktivni", kazao je Wagener.

Mercedes Concept A Sedan iz 2017. na kome je bazirana limuzinska verzija nove A klase
Mercedes Concept A Sedan iz 2017. na kome je bazirana limuzinska verzija nove A klase

S obzirom da u okviru još uvek aktuelne generacije kompaktnih Mercedesa postoji ukupno 5 modela (A klasa hečbek, CLA kupe limuzina i Shooting Brake, GLA krosover i B klasa MPV) postavlja se pitanje koji su to novi modeli na koje misli Gorden Wagener.

Pouzadno se zna da će jedan od njih biti potpuno novi model - Mercedes A klase Sedan, koji bi takođe trebalo du ima premijeru u 2018.

Izvesni su i nova CLA kupe limuzina, GLA krosover, kao i sledeća generacija B klase MPV.

Najavljen je i novi krosover sa oznakom GLB, čije smo "špijunske" fotografije nedavno videli. GLB će biti praktičniji i prostraniji od GLA, koji je tek nešto više od A klase hečbek sa većim "klirensom".

Budući Mercedes GLB - 'maskirano' test vozilo
Budući Mercedes GLB - 'maskirano' test vozilo

O preostala dva kompaktna modela još se spekuliše.

Mercedes CLA trenutno je dostupan i u Shooting Brake verziji, pa postoji mogućnost da se i u sledećoj generaciji ova karoserijska varijanta nađe u ponudi. Ipak, s obzirom da je veći CLS ostao bez Shooting Brake modela, slična sudbina mogla bi da zadesi i CLA Shooting Brake.

Nagađa se da bi Mercedes mogao da ponudi i klasičan karavan zasnovan na A klasi Sedan, a vrlo je verovatno da će nemački proizvođač, barem za kinesko tržište, napraviti A klasu Sedan sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Eventualne kupe i kabriolet verzije za sada se ne spominju kao opcije.

Vesti

Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Ta odluka je dovela u pitanje budućnost mnogih stranih fabrika automobila na tlu te zemlje, ali nagovestila i mogućnost rasta cena novih vozila. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

Vesti sreda 20.06. 09:00 Komentara: 3
strana 1 od 1407 idi na stranu